Mitä tuutorointi on?

Laurean opiskelijoilla on mahdollisuus päästä ohjaamaan toisia opiskelijoita usealla eri tavalla. Laureamkon tarjoamat mahdollisuudet esitellään alla.

Opiskelijatuutorointi

Tuutorit tunnistaa pinkistä paidasta, jota koristaa tuutori-logo, ja tottakai positiivisesta ja luokseen kutsuvasta asenteesta.

Tuutoreiden tärkeimpiä tehtäviä on opastaa uusi opiskelija opintojen, Laurean sekä oman koulutusalan käytänteiden maailmaan. Opiskelijatuutorit tuutoroivat niin suomenkielisissä ja englanninkielisissä koulutusohjelmissa aloittavat uudet opiskelijat kuin myös Laureaan saapuvat vaihto-opiskelijat. Tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat myös railakkaaseen opiskelijaelämään sekä järjestävät yhdessä opiskelijakunnan kanssa Varjofuksiaiset ja Fuksiaiset uusille opiskelijoille sekä muuta ryhmäyttävää toimintaa.

Lisää tietoa opiskelijatuutoroinnista sekä hakemisesta löytyy täältä.

Liikuntatuutorointi

Liikuntatuutorointi on liikunnan vertaistoimintaa, jossa opiskelijat kannustavat muita opiskelijoita liikkumaan. Niin vasta paikka kunnalle muuttaneet kuin myös Uudellamaalla pidempään asuneet voivat löytää liikuntatuutoreiden avulla uusia harrastusmahdollisuuksia.

Lisää tietoa liikuntatuutoroinnista löytyy täältä!

Janne Silajärvi

Asiantuntija, Ohjaus, toimijat ja kv-asiat
0443130112