Laureamkon Wappu -23

Kevään suurin ja odotetuin tapahtuma on täällä!

Paljon tekemistä, toimintaa ja ennen kaikkea OPISKELIJOITA <3

Tule juhlimaan Wappua kanssamme, näistä juhlista ET halua jäädä paitsi!

 

Lähtölaskenta Laureamkon wappuun!

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Kevät, aurinko, muuttolinnut… Ja tietenkin WAPPU!

 

Opiskelijoiden vuoden tärkein ja suurin juhla on taas täällä! Viimeistään nyt on aika kaivaa haalarit suoristumaan ja virittäytyä juhlimaan wappua Laureamkon kanssa. Luvassa on toinen toistaan hauskempia tapahtumia jokaiseen makuun.

Tuntuiko viimeksi, että wappu loppui liian pian? Ei hätää, tänä vuonna Laureamko juhlii wappua kokonaiset 14 päivää! Käy tutustumassa tapahtumatarjontaan ja tule viettämään elämäsi opiskelija-wappu yhdessä Laureamkon ja Laureamko-mielisten kanssa!

Psst! Tänä vuonna Laureamko on saanut kaksi kumppania wapun juhlintaan, kannattaa siis tutustua tapahtuma -osioon huolella!

Laureamkon wappu pähkinänkuoressa:

 

Vapun sanotaan olevan opiskelijalle merkittävä juhla ja ennakointi on aina hyvästä. Opiskelijoilla vapun vietto alkaa jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja päättyy vasta 1.5. Perinteeseen kuuluu, että vapun aikaan kierretään useammassa tapahtumassa ja kerätään osallistumisesta todisteeksi leimoja. Suorittamalla tietyn määrän tapahtumia, saa itsellensä virallisen Laureamkon wappumerkin sen mukaan, että monesko vuosi osallistujalla on menossa.

Wappupassilla kaikki wapun tapahtumat yhdessä paikassa!

 

Wappupassin käyttöohje pähkinänkuoressa:

 

1. Tutustu tapahtumatarjontaan ja osta lippusi Kide.Appista

2. Ota Wappupassi mukaasi jokaiseen tapahtumaan

3. Tapahtumassa saat passiisi YHDEN leiman

4. Kerää passiisi kuusi (6) leimaa ja ansaitse vuositasoinen suoritusmerkkisi, lisäksi keräämällä 12 leimaa passiisi saat ainutlaatuisen Wappumestari -merkin!

5. Lunasta haalarimerkkisi passia vastaan Kaivarin Vapusta 1.5 Kaivopuistosta, opiskelijakuntasi pisteeltä

HUOM! Vaikka Wapussa on vilinää ja vilskettä, muista pitää passisi HYVÄSSÄ TALLESSA ja AINA MUKANA tapahtumaan saapuessasi! Hukkunutta passia ei korvata

Voit käydä hankkimassa Laureamko tuotteita wappua varten osoitteesta  shop.laureamko.fi ! Samasta osoitteesta myös vapputapahtumien liput.

Wapun tapahtumalistaus

 

Alapuolella näet Laureamkon opiskelijavapun tapahtumat. Muista myös katsoa Helgan ja METKAn wapputapahtumat!

Saat wappupassin edut ja leiman passiin myöskin kumppani opiskelijakuntiemme tapahtumista, joten kannattaa tarkistaa tarjonta.

1. SpringLOB

Poikkitieteellinen Pursiseura ry esittää:

Laivalla On Bileet!

Talvi on jälleen kerran pikkuhiljaa selätetty ja vappu, sekä erilaiset approt nostavat päätänsä kelien lämmitessä, joten on myös taas aika suunnatta Itämeren aalloille kohti Tukholmaan ja takaisin opiskelijaristeilyn merkeissä! Toivotamme tervetulleeksi kaikki opiskelijat ja opiskelijamieliset alaan ja kaupunkiin katsomatta. Laivalla on bileet tänäkin keväänä ja risteilyn teemana on supersankarit! 

Risteilyn ikäraja on 18 vuotta. 

Risteilyllä järjestetään pukukilpailu, jossa parhaat pukeutujat palkitaan, joten nyt on oiva hetki kaivaa esille oma sisäinen supersankari ja tuoda se kaikkien nähtäville!

Ota meidän Instagram-tili @lobille haltuun niin pysyt perillä siitä missä mennään ja mitä kaikkea hauskaa ohjelmaa on luvassa!

LIPUNMYYNTI JA LIPPUJEN LUNASTUS

Yksi henkilö ostaa lipun koko hyttiporukalle. Hytin voi ostaa 2-4 hengelle, mutta hyttihinta on laskettu neljälle hengelle eli kannattaa kerätä hytti täyteen! Voit ostaa hytin aluksi kahdelle hengelle ja täydentää loput tiedot myöhemmin kide.appin kautta, kuitenkin 13.3.2023 mennessä. HUOM! JOS haluat täydentää loput tiedot myöhemmin, täytä kuitenkin myös 3. ja 4. matkustajien pakolliset tiedot ”-”-merkillä OSTOVAIHEESSA, koska muuten heidän tietojensa täyttö ei myöhemmin enää onnistu.

Huomioithan, että ostaessasi hytin vain kahdelle hengelle, Tallink Silja saattaa siirtää hytin henkilöt tällöin kahden hengen hyttiin. Hytin hinta sisältää hytin valitusta luokasta, jokaiselle hyttiläiselle 45€:n ateriakupongin jonka voit käyttää mihin tahansa laivan lukuisista ravintoloista, upean haalarimerkin kaikille hyttiläisille sekä kaiken LOBin huikean ohjelman alkumaljoineen.

Huom! Vain LOBin kautta ostetut liput oikeuttavat LOB-opiskelijaristeilyn ohjelmaan!

Kun olet ostanut lipun, saamme kaikki hytissä olevien tiedot kide.appin kautta ja satamaan saavuttaessa tarvitset ainoastaan kuvallisen henkilötodistuksen! Eli vaikka kaikki hyttiläiset ovat samassa tilauksessa, niin satamassa jokainen kuitenkin hakee oman hyttikorttinsa itse omalla henkilöllisyystodistuksellaan.

Mikäli sinulla on tarvetta muuttaa hytin matkustajien tietoja, pystyt tekemään sen kide.appin
lompakon kautta ilmaiseksi 13.03.2023 asti, jonka jälkeen muutostyö tulee maksamaan.
Katsothan voimassa olevat vaatimukset koronatilanteen osalta. Risteilyyn pätee TallinkSiljan
peruutusehdot. Tulethan myös satamaan ajoissa, viimeistään klo 15.30, mutta lippujen jako alkaa jo 14.00!

LYHYESTI
Mikä: Opiskelijoille suunnattu bileristeily, kaikille opiskelijoille ja opiskelijamielisille
Milloin: 16.4. klo 14.00 – 18.4.2023 10.30
Missä: Silja Symphony (lähtö Olympiaterminaalista, Olympiaranta 1, 00140 Helsinki)
Teemana: Supersankarit ja sankarittaret
Kenelle: Kaikille 18 vuotta täyttäneille
Kysymyksiä?: [email protected]

LIPUT: LOB Spring 2023 – opiskelijaristeily (kide.app)

2. Tarkentuu myöhemmin:
3. Simasitsit23

Heissulvei ja wabu ei lobu! Onko sinullakin jo tarve päästä aloittamaan vuoden simaisin vuodenaika: Opiskelija wappu? Näin arvelinkin! Nyt kannattaa viimeistään kaivaa haalarit ja valkolakit esille ja lähteä aloittamaan vappuviikko!

Tänä vuonna Jenkins ry ja LATO ry järjestävät vapun riehakkaimmat sitsit! Illan aikana juhlimme, laulamme ja lietsomme vappumieltä. Tule siis kanssamme juhlimaan!

Lippu sisältää sisäänpääsyn, vappunaposteltavaa kolmessa ruokalajissa, Simasitsit haalarimerkin sekä sitä itseään eli SIMAA! Omat juomat ovat sallittuja ja suositeltavia sitseillä, joten janoisten kannattaa varautua.

 

Jäsen (Jenkins ry, LATO tai Laureamko vappupassi): 14€
Ei jäsen: 19€

Mitä? Sitsit
Missä? Pukinmäen VPK
Milloin? 19.4 Ovet auki klo 16.30 (tapahtuma alkaa 17:00)
DC? Haalarit + wappu
BYOB!

Viralliset jatkot: Baarikärpänen

Tapahtuma on osa Laureamkon Wappua eli osallistumalla tähän tapahtumaan olet leiman verran lähempänä virallista wappumerkkiä! Ostamalla Wappupassin ja osallistumalla vähintään kuuteen Laureamkon Wapun tapahtumaan, saat suorituksesta haalareihisi virallisen wappumerkin suoritusvuotesi mukaisesti.

Huom! Tapahtumassa kuvataan ja kuvat julkaistaan järjestäjien somekanavilla. Osallistumalla hyväksyn tämän.

LIPUT: Simasitsit 2023 (kide.app)

4. Amazing Race 2023

Laureamko Otaniemi ylpeänä esittää: Amazing Race 2023

Vuoden nopein tapahtuma on pian täällä ja nyt on sinun aikasi osallistua! Tapahtuma mukailee tunnettua televisioformaattia ja kilpailijat pääsevät seikkailemaan rasteilla Helsingin keskustassa. Kisassa joukkueesi kilpailee aikaa vastaan ja nopeinten rastit kiertäneet joukkueet palkitaan! Osaatteko te ratkaista vihjeet, joiden avulla löydätte oikealle rastille? Vihjeisiin on tarjolla helpotusta, maksatte siitä kuitenkin sakkominuuteilla.

Iltaa jatketaan hyvien tanssimuuvien parissa Baarikärpäsessä klo 21:00 alkaen. Huomaattehan, että rastikierroksen ja jatkojen väliin jää hyvää aikaa valmistautua illan bileisiin, jossa julistetaan myös koko kilpailun sekä pukukilpailun voittajat!

OLETTEKO VALMIINA?? On aika ensimmäisen vihjeen, joka paljastaa tapahtumapaikan ensimmäisen rastin sijainnin:
”Valmistaudu kisaan mahtavaan, jätäthän ensin takkisi narinkkaan.”

MITÄ: Amazing race 2023
MISSÄ: Helsingin keskusta
MILLOIN: 20.4 klo 15->
LIPUT: Early Bird 6€/12€, muut 6€/9€/18€
PUKUKOODI: Haalarit ja tiimiasu, siisteimmät palkitaan!

HUOM:
– Liput ostetaan yksittäin jokaisen joukkueen jäsenen osalta
– Tiimin koko 2–5 henkeä
– Merkitse lipun yhteyteen osallistuvan tiimin nimi, olkaa originelleja
– Lähtöjä on yhteensä yhdeksän (9) porrastettuna 30 minuutin välein, varmista, että ostatte tiimisi kanssa liput samaan lähtöön.
– Ostettuja lippuja ei vaihdeta eikä palauteta ​

—————

Tapahtumalippujen peruutusehdot:

Tarkista varauksesi ja lippusi huolella. Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä palauteta tai lunasteta takaisin. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamkon järjestämiin tapahtumiin ostetut liput on mahdollista palauttaa ainoastaan, jos tapahtuma peruuntuu tai siirtyy toiselle päivälle. Toimituskuluja ja palvelumaksuja ei palauteta. Tapahtuman siirtyessä toiselle päivälle, voit pyytää rahojen palautusta osoitteesta [email protected].

LIPUT:  Amazing Race 2023 (kide.app)

5. Skumppajooga
Onko paikat jumissa Zoom-palaverien ja näytön edessä pönöttämisen takia? Kaipaatko hiukan mielenrauhaa ja rentoutumista wappumeininkejä unohtamatta?
Lare ry järjestää osana Laureamkon Wappua letkeän ja rentouttavan Skumppajoogan, johon voit osallistua omasta olohuoneestasi Zoomin välityksellä! Viritä antennisi kohti maailmankaikkeuden rauhoittavia energioita, kaiva kaapin perukoilta urheilupöksyt ja valmistele wappujuomat tapahtumaa varten!
6. Tarkentuu myöhemmin:
7. Lennin karkkipäivä

Wapun makein appro tulee 23.4.! 

Lennin Karkkipäivässä valmistat wapun eri herkut omassa kotikeittiössäsi virtuaalista approkarttaa sekä reseptikirjaa seuraamalla. Kartan jokaisesta virtuaalisesta rastista paljastuu valmistettavan ruoka-/juomatuotteen lisäksi myös vaihtoehtoinen suoritusmahdollisuus. Jos hodarien väsääminen ei juuri tänään kiinnosta, voit keskittyä esimerkiksi kauniiseen esillepanoon tai annoksen vapputunnelmaan.

Reseptikirja julkaistaan 7.4. Linkin tähän löydät tapahtuman lipusta, kide.app:n lompakosta. 

7.4.-23.4. voit toteuttaa reseptikirjan herkkuja kotikeittiössäsi. Muista kuvata luomuksesi! Jokaisesta kategoriasta (suolaiset, makeat, juomat) tulee kokata vähintään 2 reseptiä. Itse tapahtuma-alusta Seppo-pelissä aukeaa 23.4., jolloin voit palauttaa suorituksesi pelin karttaa seuraamalla 8:00-22:00 välisenä aikana. Linkki Seppoon lisätään kide.app:n tapahtumalippuun.

Merkin saa haettua muista wapputapahtumista suorituksen jälkeen tai voit tilata itsellesi merkin postituksen.

Tapahtuma on osa Laureamkon Wappua eli osallistumalla tähän tapahtumaan olet leiman verran lähempänä virallista wappumerkkiä! Ostamalla Wappupassin ja osallistumalla vähintään kuuteen Laureamkon Wapun tapahtumaan, saat suorituksesta haalareihisi virallisen wappumerkin suoritusvuotesi mukaisesti.

LIPUT: Lennin Karkkipäivä 2023 (kide.app)

8. Lepuski Appro

Leppävaaran omat approt polkaisevat toisen Wappuviikon käyntiin! Ennen pandemiavuosia useamman kerran jo järjestetyt Leppävaaran approt palaavat uudistetun ilmeen kera Laureamko Leppävaaran sekä KaMA ry – Karamalmin Aineopiskelijoiden toimesta tänä vuonna osaksi Wapun juhlintaa!

Approt suoritetaan Leppävaaran keskustassa sekä muutama suorituspaikka löytyy tänä vuonna myös Pitäjänmäestä!

Mitä? Approt

Missä? Leppävaarassa

Milloin? Maanantaina 24.4. kello 16:00 alkaen.

 Lähtöpaikka? TBD

Jatkot? Apollossa

Lipunmyynti? Early Bird Lipunmyynti 13.3.!

Suoritusrajat? TBD (HUOM! ei mahdollisuutta tuplapassin suoritukselle!)

LIPUT: Leppävaara Approt (kide.app)

9. Kahvila Appro

Tarkentuu myöhemmin

10. Laureamko x Helga: Haalarinkastajaiset
Yksi opiskelijaelämäsi tärkeimmistä seremonioista on pian täällä. Haalarinkastajaisissa kruunaantuu ensimmäinen vuotesi opiskelijana, kun lausut pyhän haalarivalan yhdessä opiskelijatovereidesi kanssa. Myös kokeneemmat opiskelijat, joiden haalarit ovat syystä tai toisesta jääneet kastamatta tai kokevat olevansa uuden puhdistuksen tarpeessa, ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan!
Haalarinkastajaiset alkavat rastikierroksella, joka sijoittuu Väinämöisen puiston sekä Hietaniemen rannan ympäristöön. Mukaan voit lähteä yksin, kaksin tai kaveriporukalla! Kierros toteutetaan 4-14 hengen tiimeissä. Ilmoita siis Kide.appissa lippua ostaessasi, kuulutko johonkin tiimiin vai koetko halua tutustua uusiin ihmisiin. Muodostamme myös paikan päällä tiimejä tarvittaessa, joten yksin ei kenenkään tarvitse kiertää!
Kierros huipentuu Hietaniemen rannassa annettavaan haalarivalaan auringon laskiessa selkäsi takana. Haalarivalan huipennukseksi sinulla ja sadoilla muilla opiskelijoilla on mahdollisuus myös kastaa haalarisi Itämeren kutsuviin kuohuihin! Suosittelemme siis vaihtovaatteiden mukaan ottamista. Uutena kastettuna saat siitä todisteeksi haalarimerkin, jonka voit sijoittaa sille kuuluvalle kunniapaikalle haalareihin!
12. Wappuralli

Tarkentuu myöhemmin

13. Pubivisa
 • Tarkentuu myöhemmin
14. Wappusitsit

Tarkentuu myöhemmin

15. Wappuaaton bileet

Tarkentuu myöhemmin

  16. Kaivarin Wappu
  3AMK Wappu huipentuu yhdessä Helgan, Laureamkon ja METKAn kanssa järjestettäviin megabileisiin Kaivopuistossa.
  Juhlat alkavat jo klo 10:00!
  Paikalla voit lunastaa oman opiskelijakuntasi Wapun haalarimerkin, kun palautat passisi opiskelijakuntasi teltalle. Huom, myös paikalle tulemisesta saa yhden leiman. Hän, joka on onnistunut saamaan passinsa täyteen, palkitaan vielä paikan päällä erikoishaalarimerkin muodossa. Lisänä tietysti mainetta ja kunniaa!
  Tule kanssamme kruunaamaan vuoden 2023 opiskelija Wappu ja nauttimaan (toivottavasti) hyvästä säästä ja upeista ihmisistä! Muista pakata mukaan maistuvat eväät, juhlajuomat, säänkestävät varusteet sekä opiskelijamieli!
  Juhlissa kansaa tanssittamassa Kide.Appin DJ, tätä Wapun pääpäivää et halua jättää väliin.

  Wapussa mukana!